Onderzoek

Onderzoek

Leden van het 85ème régiment d’infanterie de ligne steken veel van hun vrije tijd in het oefenen van de uitbeelding, maar ook in het doen van onderzoek.

Veel uit deze tijd is gedocumenteerd, maar er blijven onzekerheden over grote en kleine details. Onze leden houden zich bezig met vragen zoals:

  • Welke uniformonderdelen werden er gedragen? Er is namelijk een verschil tussen wat er op papier stond en wat er daadwerkelijk beschikbaar was of gedragen werd.
  • Hoe werkte het aanvragen van verlof of andere bijzonderheden wanneer je aan het front was of op campagne?
  • Hoe verhard je je pandeksel zoals men dat vroeger deed? De pandeksel is een cruciaal onderdeel van het musket. Het voorkomt dat je buskruit uit je pan valt, maar wapens werden toen gemaakt met andere methoden en een andere metaalsamenstelling dan tegenwoordig. Werken dezelfde technieken nog wel of moeten die aangepast worden naar moderne materialen?
  • Hoe houd je voedsel goed op lange marsen? Veel moderne hulpmiddelen, zoals vacuüm verpakken, moderne conserveermiddelen, inblikken, invriezen etc., waren toentertijd niet beschikbaar. Er zijn recepten beschikbaar en instructies om je voedsel te bewaren, maar de details zijn niet altijd duidelijk.

Als lid van onze vereniging wordt je aangemoedigd om zelf ook op onderzoek uit te gaan. Veel leden en andere re-enactors zijn uitermate geïnteresseerd als je iets nieuws hebt ontdekt of wilt uitproberen.